מי אמר שאי אפשר גם בריא וגם פוטוגני בטירוף? אהה וגם טעים? לחם כוסמת כזה עוד לא טעמתם ואני בטוחה שרק תרצו להכין ממנו עוד ועוד. קדימה לעבודה!
לחם כוסמת עלול שלא להשמע מאוד מפתה היות ורובנו נחשוב על הכוסמת החומה שלאו דווקא אהובה עלינו. אבל! לחם כוסמת זה עשוי מחומר גלם בריא ומיוחד שלא מכירים מספיק – כוסמת ירוקה. לכן, ביקשתי מגיל לשתף איתנו את המתכון של עבור לחם כוסמת. קדימה בואו ונכין
80 קלוריות
16 גרם פחמימה
3 גרם חלבון
1.4 גרם שומן
בזמן תהליך ירידה במשקל יש חשיבות לצריכה הקלורית היומית. על כן, התהליך יכול לשלב בין מאכלים דלים בקלוריות ומאכלים שלאו דווקא מוגדרים דלי קלוריות. כל עוד הסך היומי נשמר. לחם כוסמת שכזה אכן מכיל יותר קלוריות לפרוסה לעומת לחמים מלאים אחרים. עם זאת, הוא יכול להיות משביע יותר היות והוא דחוס יותר. כך יכול להתאים גם לתהליך של ירידה במשקל עבור אנשים מסויימים.
הדר הטובה לאחסן לחם כוסמת זה או כל לחם אחר הוא להקפיא מיד בתום האפייה (אחרי הקירור). את ההפשרה יש לעשות בתנור או טוסטר. כך תקבלו פרוסת לחם בעלת מרקם מנצח וטעם של טריות.
אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין לחם כוסמת מדליק ומזין – בתאבון
רוצים לשאול את גיל שאלה? לומר לה משהו או להגיע אליה לייעוץ? השאירו לנו תגובה ממש כאן למטה ↓
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
16 תגובות
סוף סוף לחם כוסמת מושלם
אחרי מספר שנים של חיפוש אחרי מתכון מושלם ללחם כוסמת, מצאתי אותו כאן ועוד עם קמח טף וכול כך קל ופשוט. יצא נפלא
תודה
אמונה לב
כמה כיף שלמוע! אשמח לראות תמונה 🙂
רוצה לשאול על לחם כוסמת ירוקה – אני כבר הנבטתי כוסמת ירוקה והיא מחכה לי במקפיא . כמה כוסות זה אחרי ההשריה, איך אני יודעת.
תודה רבה רבה
הי אתל,
עדיף לעבוד לפי המתכון ולשקול בגרמים כדי לדייק את האפייה.
בהצלחה 🙂
שלחי לנו תמונות של מה שיוצא
נראה מעולה
רק חבל שזה עם שמרים
יש אותו לחם שהוא מחמצת ללא שמרים ועדיין יוצא טעים?
מה אפשר במקום קמח טף?
איזה קמח תרצי?
בוקר טוב – במה אפשר להחליף את קמח הטף? עדשים? חומוס?
ולגבי המייפל – אפשר להחליף בסילאן?
מייפל אפשר להמיר עם סילאן בקלות. לגבי הקמחים- זה מאוד ישנה את הטעם ולכן אני לא ממליצה.
היי
מה כמות הפחמימות במאפה זה ?
אין המלצה אחת שמתאימה לכולם.
אלה האפשרויות וצריך לבדוק מה הכי מתאים לך אישית
היי,
האם אפשר גם להשתמש בכוסמת קלויה?
במקרה הזה לא 🙂
האם אפשר להוסיף פסיליום?
שיהיה אוורירי? ואם כן כמה
תודה
אפשר להחליף את קמח הטף בקמח לבן או בקמח כוסמין?
אפשר אבל אי אפשר להתחייב למרקם או טעם במקרה כזה- לדעתי עדיף לחפש מתכון אחר לגמרי