הוא טרנדי בטירוף ועדיין שנוי במחלוקת. בואו לגלות האם חלב שקדים הוא באמת בריא ומזין, איך לבחור חלב שקדים בצורה הנכונה וגם – איך להכין אותו בבית?
חלב שקדים הפך לטרנד בתזונה הישראלית רק לפני כמה שנים, למרות זאת הוא דווקא משקה מאוד ותיק בתזונת האדם. כמה ותיק? משקה שקדים הוא משקה קדום שהיו שותים בני האצולה שחיו בתקופה הרומית. בימי קדם היה חלב הבקר והצאן משמש בעיקר להכנת גבינות וחמאות. חלב שקדים, היה החלב שנועד לשתייה.
מדובר במשקה אותו מכינים משקדים טחונים ומים. לרוב מעורב גם איזשהו ממתקים בסיפור ההכנה.
על אף העובדה שמכינים חלב שקדים משקדים, הערכים התזונתיים שלו שונים מהם. בנוסף, חלב שקדים של חברה אחת עשוי להיות מאוד שונה משל אחרת בהתאם לטכנולוגיה בה מכינים את המשקה והתוספות שבוחרים לשלב.
כוס חלב שקדים (240 מ"ל) תכיל 36-115 קלוריות כתלות במותג. בנוסף אותה כוס תכיל 1 – 3 גרם חלבון, 0- 25 גרם פחמימה כאשר חברות מסויימות מוסיפות סוכר וכאלה שלא (כשיש תוספת סוכר נראה בטבלת הערכים מספר תחת הכותבת "מתוכם סוכרים"). את תוספת הסוכר נראה גם ברשימת המרכיבים ולא רק בטבלה.
נתחיל בעובדה מעניינת… במקום חלב שקדים – נהוג לומר משקה שקדים. לכן, על גבי רוב האריזות לא תמצאו כלל את המילה "חלב".
חלב שקדים שמתאים לכם הוא זה שעונה על הדרישות שאתם מציבים:
לשאלה איך מכינים חלב שקדים ביתי תשובות רבות. הנה אחת קלה ובריאה:
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
17 תגובות
ברור כיצד להכין משקה חלב השאלה היא במתכון זה ללא הוספת סוכר מה היא כמות הקלוריות של 100 מילגרם חצי כוס
אני מעריכה שב 100 מ"ל יהיו כ 80 קלוריות. כך בחשבון שכוס סטנדרטית היא 240 מ"ל לערך
כאשר אני מכין חלב שקדים בהתאם למתכון שרשמת. מה כמות הקלוריות ל 100 מילגרם משקה ללא תוספת סוכר פשוט טבעי כנ״ל
שלום רב,
הערכתי היא כ 80 קלוריות.
הייתי רוצה לדעת ערך תזונתי למשקה וערך תזונתי ל"פסולת" שגם איתה אשתמש
לאן הולך השומן למשקה? או שנשאר ב"פסולת" ?
הי אביבה, זו נקודה מעולה ואני אוסיף אותה לכתבה!
ה"פסולת" היא למעשה שקדים טבעיים ולכן יש לה אותו ערך תזונתי כשל שקדים.
תוכלי בעזרת החיפוש להגיע לכתבה ייעודית של שקדים ושם על הערכים התזונתיים!
היי,
מה אורך החיים של חלב השקדים?
האם אחרי כמה ימים במקרר הוא מחמיץ/מתקלקל?
שמתי לב שהוא נפרד לשתי שכבות:
עליונה לבנה ותחתונה שקופה צהבהבה…
הי סיגל,
חלב שקדים (כמו כל מוצר ללא חומרים משמרים) מחזיק במקרר כ 3 ימים ומקפיא אף יותר. לפני כל שימוש יש להריח ולבחון האם המור עדיין טוב.
לגבי הפרדות השכבות, זה קורה תמיד 🙂 לכן יש לערבב לפני השימוש.
שלום,
אני אומנם לא כתבתי את הכתבה הזו אך יש לי יידע רב בתזונה..
חלב שקדים מרבה את החלבונים בגוף וניתן לשמור אותו כיומים במקרר
הוא נפרד וזה בסדר, מערבבים ושותים.
לבריאות והצלחה.
תודה אלישבע
מה הערכים התזונתיים: חלבון, ויטמינים וכד' בחלב שקדים בייתי.
הערה עברתי לחלב שקדים בייתי ונפטרתי מליחה צמיגית בבית הבליעה.
תודה
הי אביבה את הערכים התזונתיים את יכולה למצוא את התשובות לכל השאלות בכתבה עצמה תחת הכותרת "חלב שקדים ערך תזונתי וקלוריות: שונות אדירה בין המותגים השונים!" ותודה על השיתוף
האם זה מומלץ לתוספת להנקה לתינוקות במקום תמ"ל?
אם כן מאיזה גיל אפשר לשלב?
הי פנינה,
כהמלצה כללית- ממש לא! בטח שלא לפני שלב הטעימות. אני מציעה לכם לגשת לייעוץ אישי במידה ואם יש ספק בנוגע להתפתחות.
היי תוכלי לכתוב לי בערך את כמות הסידן שיש בחלב זה?
או שהסידן נשאר בפסולת?
אני מכינה חלב שקדים על בסיס קבוע כבר 3 שנים . מכינה שוקו על בסיס קקאו עם קינמון וציפורן. קראתי כתבה של פרופסור חיים גמליאל והוא טוען שהשקדים הוא לא מזון על מכיון שיש בו הרבה אומגה 6 .מה את אומרת ?
האם מותר לחמם מעט חלב שקדים בייתי ? האם זה עושה נזק לשומן ?
כדי להבין אם את צורכת אומגה 6 יתר על המידה יש לבחון את כל התזונה שלך ולא פרט אחד בה בלבד.
אפשר לחמם חלב שקדים ביתי מעט 🙂