הכירו את המתכון שיגרום לכם לרצות להכין תבשילי דגים כל היום. מדובר במתכון סופר טעים ובריא של דג ברוטב אדום משגע, קל להכנה וסופר מרשים:
שנים חששתי מהכנה של דגים. לא סמכתי על עצמי שאדע "לטפל" בהם. הריח לא היה נהדר ובכלל חשבתי שזו משימה ששמורה לשפים בלבד. ואז, רצה הגורל וחברתי לשף אודי ברקן ליצירת סידרת מתכונים (לעוקבים מבניכם זה המתכון השישי! ולחדשים, חפשו את המתכונים שלנו פה בבלוג).
אחד המתכונים שהחלטנו ליצור – דגים! כך גיליתי שהכנה של דגים יכולה להיות קלילה, טבעית ובכלל לא "מפחידה". את המתכון הזה של דג ברוטב אדום יצרנו בשילוב של קישוט יוגורט וטייסט של בזיליקום. אם אתם לא חובבי יוגורט – אפשר כמובן להשאיר אותו בחוץ. הכנה נעימה!
260 קלוריות
22 גרם פחמימה
33 גרם חלבון
5.5 גרם שומן
בנוסף, מנה כזו של דג ברוטב אדום מכלה נוגד חמצון ששמו כלורופיל ומקורו בעלים הירוקים. נוגדי חמצון מסייעים לגוף שלנו להלחם בנזקי החמצון הפוטנציאלים ובכך למנוע מחלות.
דג ברוטב אדום או דג בכל סגנון אחר מומלץ לאכול כשלוש פעמים בשבוע. זאת לפי ההנחיות של דיאטה ים תיכונית בריאה ומאוזנת.
למעשה אפשר להשתמש בכל דג כדי להכין את המתכון הזה של דג ברוטב אדום. אפילו בדג סלמון. אנחנו השתמשנו בדג לבן מסוג נסיכת הנילוס וממליצים על דגים לבנים כמו לברק, אמנון, ברמונדי ואפילו לוקוס.
אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין דג ברוטב אדום – בתאבון
תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
4 תגובות
הי קרן,
תודה!!
מבינה שהדעות חלוקות באשר ךערכיו התזונתיים של דג נסיכת הנילוס. מה דעתך?
עיקר המחלוקת היא סביב השאלה מה הסביבה בה גדל הדג ומה משליכים לנהר בו הדג נמצא.
אני לא ממליצה באופן גורף, אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל
כיף לקרוא אותך. תודה 🙂
מלללללא תודה!