כשאתם פותחים את המקרר כדי לאכול את התבשיל המדהים שהכנתם אתמול, או לוקחים פרוסת לחם מהמזווה אתם עשויים להיתקל בעובש. יש לא מעט תגובות לסיטואציה הזו אבל השתיים העיקריות הן: אני חייב לזרוק את כל האוכל הזה וכל מה שעלול היה לגעת בו, או – אולי רק אוריד את החתיכה שיש בה עובש ואעשה כאילו כלום לא קרה. אז לפני שאתם מקבלים החלטה שמבוססת על מצב הרוח שלכם או על החשק שלכם לאכול את מה שיש בסיר, קבלו את המדריך המלא למצב של עובש במזון:
עובש הוא שם כולל למשפחה גדולה של פטריות שיוצרות רשת של קורים. כדי שעובש יוכל לגדול הוא צריך מצע, כלומר מקור לאכול. מזון הוא מקור טוב היות והוא מכיל את החומרים הדרושים להתפתחות העובש – סוכר וחלבון. בנוסף, בכדי שהעובש יתרבה הוא זקוק ללחות, לכן נראה אותו מופיע כשמשאירים מאכלים הרבה זמן מחוץ למקרר או כשמאחסנים מזון באופן לא מתאים. למשל כשמאחסנים פירות וירקות בכלי אטום שגורם להצטברות של לחות.
ממש כמו שלא כל המאכלים נולדו שווים, כך גם גזר הדין של העובש הצומח עליהם. על פי משרד החקלאות האמריקאי כל מאכל ודרך ההתמודדות איתו:
לזרוק!
הסיבה לכך היא שאלו מאכלים עשירים בלחות ולכן יש סיכון גבוה שהעובש והרעלנים שהוא מפריש לא יעצרו בפני השטח, אלא יזהמו את המזון כולו.
ניחשתם נכון – לזרוק! כואב הלב אני יודעת, אבל הבריאות שלנו היא מעל לכל. מהם ירקות עתירי נוזלים? עגבניות, מלפפונים ודומיהם. מה שכדאי לעשות הוא לזהות את הירק והפרי רגע לפני שהם מתקלקלים ולהשתמש בהם להכנה של רוטב או תבשיל למשל.
מזון עם נקבוביות או מאכלים שלא מכילים חומרים משמרים מצויים בסיכון גבוה יותר לחדירת הרעלנים אל מעבר לפני השטח ולתוך המוצר כולו, ולכן אין לצרוך אותם במידה והופיע על גבם עובש. לכן, גם את העובש מופיע בצד של כיכר לחם או חלה מגרה ההמלצה היא לא לאכול מהמוצר. זו הסיבה שכדאי לבדוק את הלחם היטב לפני הרכישה גם אם התוקף עוד רחוק.
מאכלים קשים כמו גבינות קשות, גזר, כרוב ואפילו נקניקים קשים כמו סלמי הם כאלה בהם הסיכון לזיהום מעבר לקליפת המוצר קטן, לכן אפשר להסיר את החלק שנגוע בעובש מבלי לזרוק את המוצר כולו. יש מגוון גבנות בהן עובש הוא חלק מהגבינה, אני כמובן מדברת על סוג אחר שנוצר עם הזמן על גבי הגבינה. כזה שלא הגיעה איתה בעת הרכישה.
אם מדובר במזון שניתן לאכול לאחר הסרתו, המאכל ראוי לאכילה וחבל לבזבז. אחת הסיבות המובילות לזיהום סביבתי הוא בזבוז מזון. שינוע הולך וגדל של מזון סביב העולם מייצר זיהום אוויר, הטמנה של כמויות גדולות של מזון שנזרק מאי אלו סיבות הוא גם גורם שנמצא בראשית הרשימה. אז טיפול נכון במזון שמכיל עובש יכול לסייע, אפילו אם רק קצת, בנושא של שמירה על הסביבה כמו גם על הכיס שלנו.
בהחלט! כשאתם מבצעים את ההסרה הקפידו לחתוך כשני ס"מ מסביב ומתחת לעובש ומבלי לגעת עם הסכין באזורים אחרים מזון בכדי למנוע מה שנקרא זיהום צולב של כל המאכל. הסרה לא נכונה של העובש לא תניב את התוצאה הרצויה.
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
28 תגובות
האם טיגון או הצנמה של לחם עם עובש יכולה "להציל" אותו מזריקה?
הקפאה של לחם תציל אותו מזריקה! אבל רק לפני שהופיע העובד כמובן 🙂 ההמלצה להקפיא כשהלחם ממש טרי ואז להפשיר פרוסה בכל פעם במצנם – המרקם יהיה כאילו זה לחם טרי טרי
מה דינו של אבוקדו שנראה מהמם אבל בגלל פציעה קטנה התפתחו נקודות עובש על חלק זעיר?
לערי הרב נפרד ממנו
ברוקולי נכנס לדין הירקות הקשים? רק רוצה לוודא ולא להסיק מסקנה בעצמי
לצערי לא :\
מה לגבי למאה שנוצר עליה עובש?
לזרוק את החמאה לצערי
אם יש קוסאת רסק עגבניות פתוחה וחלק ממנה עם עובש, לזרוק הכל או אפשר להציל?
הי הדר, ברסק יש המון נוזלים שתורמים להתפשטות העובד- לזרוק לצערי
מיץ לימון שיש נקודות לבנות בחלק העליון האם אפשר להסיר ולהרתיח עם סוכר ולצרוך?
תודה
בגלל שהוא עשיר בנולים עדיף לזרוק
היי,
בהתססה מאוד ארוכה של פלפלים חריפים בתמיסה של 5% מלח כשהפלפלים שקועים לחלוטין מתחת לנוזל, התפתח עובש לבן על פני הנוזל בלבד (לא שמרי קאם). העובש התפתח רק בשבוע האחרון, כנראה בעקבות בדיקה שעשיתי עם מזלג… האם לאחר הסרת השכבה ניתן לשטוף את הפלפלים ולהשתמש בהם לאחר בישול ארוך עם חומץ בצורה בטוחה ? (המטרה המקורית היתה להתסיס ולהכין רוטב שמכיל פלפלים, חומץ ומלח בלבד). לציין כי הריח הכללי טוב מאוד.
במוצרים רווים נוזלי םההנחיה היא לא לאכול
שאלה לגבי עובש על דלעת קשה ודלורית. האם אפשר לחתוך מלמעלה או לזרוק הכל?
לצערי לזרוק הכל כל
מה לגבי צנצנת עגבניות חמוצות ביתית שעוד לא נפתחה אבל נוצרה בחלקה העליון שכבת עובש?
לצערי לזרוק!
אם התפתח עובש מבחוץ על עגבניות, האם אפשר לשטוף אותו ולבשל את העגבניות? או שחובה לזרוק? תודה!
לצערי יש לזרוק :\
מה לגבי פטריות?
הם נראות טוב ,קשות וטובות אבל התפתח קצת עובש על הרגל
האם אפשר להסיר את הרגל ולהשתמש??
הן יחסית עתירות נוזלים- לתערי יש לזרוק 🙁
אגוזים (מקדמיה) שהושארו להתייבש עם הקליפה הירוקה והתפתח עליה עובש – האם ניתן להציל?
הי רות,
עדיף שלא
האם הרתחה של ריבת לימון, שהיה עליה עובש והוסר, מאפשרת לאכול את שאר הריבה?
לא הייתי עושה את זה היות ויש נבגים שחיים גם בחום גבוה
הי. קופסה של פירות שעל אחד מהם יש (הרבה) עובש. מה עם יתר הפירות?
איזה פרי?