מחפשים דר מקורית להכין סלמון בתנור? הנה מתכון שבטוח עוד לא ניסיתם
זמן מה שאני מחפשת אחר מתכון מנצח של דג סלמון בתנור. מתכון עם ערך מוסף אמיתי וכזה שלא דורש יותר מידי עבודה. סלמון הוא אחד הדגים הבריאים ביותר והקלים ביותר להכנה. נכון, הוא עתיר בשומן לעומת דגים אחרים אך בין חומצות השומן שלו מסתתרת לה כמות נהדרת של אומגה 3 החיונית לתפקוד תקין של הזיכרון שלנו למשל. חשוב לוודא שהסלמון אותו אנחו מתכוונים להכין מגיע מהים הצפוני או מגודל בבריכה ישראלית בה הוא מועשר באומגה 3 כדי לקבל את האפקט המלא.
יוצרת המתכון הזה היא ספיר, אותה הכרתי ברשת כעוקבות שלה המליצו לי על עמוד האינסטגרם מעורר התאבון וההשראה שלה לפינת המתכון הנכון – פינה אותה אני מקיימת בסטורי אינסטגרם שלי בה אני ממליצה על מתכונים בריאים ברחבי הרשת ומנתחת אותם. מבין המתכונים המיוחדים של ספיר בלט הסלמון המיוחד הזה ואני מקווה שתהנו ממנו כמו שאני נהנתי (Follow קטן לעמוד שלה ותבינו על מה אני מדברת).
אז קבלו מתכון קל, בריא וטעים של דג סלמון בתנור.
450 קלוריות
4 גרם פחמימה
60 גרם חלבון
20 גרם שומן מתוכם כ 2 גרם אומגה 3
מתכון סלמון בתנור מטבעו איננו מורכב וערך מערכי המוסף של המנה הזו הוא באמת זמן הכנה מינימלי ביחס לרוחה השלמה המתקבלת.
ערך מוסף נוסף (וכן, יצא פה חרוז) הוא כמות גדולה של אומגה 3 לא רק בגלל דג הסלמון אלא גם בגלל אגוזי המלך העשירים בחומצת השומן.
ארוחה מלאה ומאוזנת (שהנחה שאין התוויות תזונתיות מיוחדות) צריכה לכלול גם פחמימה. המנה הזו מספקת לנו בעיקר חלבון וירק כך שלגמרי ניתן לשלב מג'דרה או תוספת אחרת לצד המנה.
כמובן שתפקידם העיקרי של צמחי התבלין הוא לתת טעם עשיר למנה, עם זאת במקרה הזה היות ומדובר בעלים ירוקים הם גם מקור לברזל צמחי. עובדה המשדרגת את המנה שלנו משמעותית.
בגלל שחשוב לגוון בתזונה היומית שלנו בין מקורות התזונה השונים ההמלצה היא לאכול דג כ – 3 פעמים בשבוע.
עכשיו כשיש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להכין דג סלמון בתנור, כל שנותר הוא להכנס למטבח ולהתחיל בעבודה. תהנו!
הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה
שתפו את זה ברשת:
טלפון – 054-7556657
[email protected]
קליניקה – דרויאנוב, 5 ת"א
תקנון האתר ופרטיות
כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה
אפשר למצוא אותנו :
בטלפון 0547556657
ובאימייל [email protected]
נשמח לחזור אלייך:
4 תגובות
היי נראת ארוחה מדהימה
אני מאוד אוהבת דג סלמון ואוכלת מנת דג (150- 200 גרם) כמה פעמים בשבוע. דג סלמון נחשב לדג יחסית שמן ורציתי לשאול אם אקח מנת דג גדולה נגיד 250 גרם ואוותר על פחמימה בארוחה, הדבר יביא להשמנה בעקבות כך שהדג שמן או שאם זה מאוזן קלורית זה בסדר.
תודה רבה ❤️
הי יובל,
תודה על המחמאה וזו בהחלט מנה טעימה ומומלצת!
לשאלתך:
– מה שמוביל לעלייה במשקל ולהשמנה אלה צריכת קלוריות גדולה ממה שצריך לצד איזון לא מתאים בין אבות המזון השונים.
– ראשית צריך לשים לב שצריכת הקלוריות מותאמת למטרתך.
במידה וכמות הקלוריות נכונה כדאי לבדוק אם כמות הפחמימה בתפריט מתאימה לך.
– במידה וכמות הפחמימה הנאכלת ליום גדולה ממה שצריך הדבר עלול להוביל להשמנה.
– במידה וכמות הפחמימה היומית איננה מוגזמת אין שום סיבה לוותר עליה, להפך אנו זקוקים לפחמימה.
– דג סלמון מטבעו מכיל יותר שומן מדג אמנון למשל, מה שגורם לו להיות יותר עשיר בקלוריות. אבל אם כמות הקלוריות היומית עדיין מתאימה הדבר לא יוביל להשמנה ואפשר להנות מדג סלמון.
– באופן כללי כדאי לגוון במקורות התזנה השונים כדי להבטיח שיהיו לך כל הויטמינים והמינרלים מכל הסוגים אז לפעמים סלמון ולפעמים חלבון ממקור אחר.
אני אישית לא חושבת שמנה יותר גדולה תביא להשמנה אבל, עדיף להוסיף ליד הדג סלט ירקות טריים קטן או, מנת ירקות מבושלים. זה מה שאני עושה. משתדלת לא לעבור את כמות הפחמימות המומלצת ליום. מקווה שאני צודקת אשמח לתגובות, תודה שרה.
הי שרה את צודקת בהחלט.
המתכון הוא לדג בלבד לא לנה מאוזנת, כל אחת ואחד יכולים להשתמש במתכון כדי להרכיב ארוחה שהם אוהבים, עם הירקות והתוספות שבוחרים.