פשטידה דיאטטית : מתכון סופר טעים-וקל מברוקולי ושיבולת שועל

אני מקווה שאתם מוכנים לזה! הפשטידה הזו היא לא רק פשטידת ברוקולי מדהימה אלא בסיס לכל פשטידה שתרצו: פטריות, תרד, כרובית ועוד. בואו נכין!

פשטידה דיאטטית : מתכון סופר טעים-וקל מברוקולי ושיבולת שועל
הסדר של המתכון
מתכון פשטידה דיאטטית בורקלי

כמה מילות פתיחה

פשטידה דיאטטית (אני אגב שונאת את המילה דיאטטי, אבל היא עוזרת להעביר את הנקודה בקלות) היא אפשרות מעולה ליצירת גיון ועניין בארוחות תוך שמירה על אכילה בריאה בגלל שהיא דלה בקלוריות היא למעשה התשובה לשאלה איך לשמור על המשקל ועדיין לאכול את הכמות שמשביעה אותי ולא פחות. את המתכון הבא יצרתי בשיתוף עם השף קונדיטור אריאל בן חמו, יחד החלטנו להכין את הפשטידה שלנו בתבניות מאפינס. כך אפשר להנות ממנה גם כחלק מארוחה וגם כנשנוש בריא במהלך היום או לפני אימון.

מתכון לפשטידה דיאטטית עם ברוקולי - 6 מאפינס

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים למאפין אחד

100 קלוריות

7 גרם פחמימה

9 גרם חלבון

4 גרם שומן

מה שהופך את המאפינס האלו לאיכותיים כחלק מתזונת ספורט למתאמנים הוא המצאות כמות יפה של סידן החשוב לחוזק העצמות (120 מ”ג סידן ביחידה) והעובדה שהם עשירים באשלגן המשתתף במערכת כיווץ השריר (225 מ”ג ליחדה). ברוקולי הוא אחד המאכלים עם ברזל ולכן אגב, בחרתי דווקא בו על פני ירק אחר.

שאלות שאולי יש לכם:

◊ ארוחה או נשנוש? איך אדע כמה כדאי לי לאכול?

ממש כמו מרק, גם פשטידה היא תמיד מבלבלת. אני שמחה לגלות לכם שכל מאכל יכול להיות חלק מארוחה או נשנוש וזה תלוי בכמות, בערכים התזונתיים וכמובן בתזונה היומית הכוללת שלך. המאפינס האלו מאוזנים מבחינת פחמימות, חלבונים ושומנים ולכן יכולים להיות גם וגם. לרוב 3 -4 מאפינס יכולים להוות ארוחה מאוזנת לצד סלט ירקות עשיר או ירקות בתנור. אם תרצו לאכול אותם כארוחת ביניים או לפני אימון כושר אחד ככל הנראה יספיק.

מצרכים לפשטידת ברוקלי דיאטטית

◊ האם גבינה צהובה 9% נחשבת רזה?

באופן טבעי גבינות מכילות אחוז שומן גבוהה (כ 20 ומעלה) לכן גם גבינות שהן 9% נחשבות לגבינות רזות, גם בתהליך של דיאטה לירידה במשקל אין חובה לאכול רק גבינות 1% (כן, הגזמתי בכוונה).

אז עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך כדי להכין פשטידה דיאטטית מברוקולי ושיבולת שועל – בתאבון

תייגו אותי בפייסבוק כדי שאדע איך יצא, אהה וגם באינסטגרם!

פשטידה דיאטטית : מתכון סופר טעים-וקל מברוקולי ושיבולת שועל

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

18 תגובות

    1. הי 🙂
      אני מציעה לך דווקא במקרה הזה לנסות מתכון של פשטידה טבעונית שנמצא פה בבלוג הבריאות.

    1. דווקא לא כדאי כי זה ישנה את המרקם של הפשטידה.
      מה שכן, הקוטג’ במתכון הוא לא כמו קוטג’ שמורחים על פרוסה למשל 🙂 . תנסי – נראה לי שתאהבי

    1. כדי שהמתכון ייצא בדיוק במרקם הנכון כדאי להכין לפי המתכון. אפשר להשתמש בברוקולי מבושל וקפוא כדי לקצר את ההכנה 🙂

    1. הי רנה,
      חשוב לדעת האם המתכון מתאים לך ולסוכרת שלך – לכן יש לקחת את המתכון לדיאטנית שלך ולבדוק איתה.

    1. הי תהל, החישוב הקלורי הוא ל 6 מאפינס.
      אפשר כמובן להכין אותם קטנים יותר או גדולים יותר – לבחירתך 🙂

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לבשל? הנה כמה מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: