מאפינס תרד חלומיים: מתכון מנצח, עשיר בחלבון, וטעים!

מה קורה כשתזונאית פוגשת כימאית? למרבה הפלא – מתכון מטורף! שימו לב,

מאפינס תרד חלומיים: מתכון מנצח, עשיר בחלבון, וטעים!
הסדר של המתכון
מאפינס תרד קלוריות וערך תזונתי

מאפינס תרד: מפגש רשת שהוליד מתכון מנצח

ביום בהיר אחד חיכתה לי הודעה קצרה וכל כך מעניינת בתיבת הדואר באינסטגרם “הי קרן אן מה העניינים? אני שני , מתכונאית וד”ר לכימיה….” ההודעה הזו שלחה אותי אחורה בזמן למעבדה בתזונת האדם. או במילים אחרות – שיעורי בישול בחסות מעבדת התזונה בתל חי שם למדתי תזונה. המרצה שוב ושוב ציינה שבישול מאוד דומה לכימיה, צריך להכיר את השילובים הנכונים והדרך בה חומרים מגיבים – ליצירת טעמים ומרקמים מושלמים. כמובן שתשוקה לבישול ואפייה נדרשים גם הם, מעבר לפן הטכני, וכך ההודעה המשיכה: “אני מכורה לספורט וגם לאפייה…”

כמובן שהייתי מוכחה להכיר את הבחורה הזו וכך נולד שיתוף פעולה חדש ומרגש הבא לידי ביטוי עבורכם – באוכל כמובן. הנה מתכון מנצח בהחלט למאפינס תרד חתיך במיוחד בהמשך לאהבה שלי למאפינס ירקות. ישירות מהבלוג של שני.

מתכון ל - 8 מאפינס תרד וזרעי צ'יה

מה צריך?

איך מכינים?

קלוריות וערכים תזונתיים לעוגיה

128 קלוריות

5.5 גרם פחמימה

5 גרם חלבון

8.5 גרם שומן

בכל מאפין יש גם גרם אחד של סיבים תזונתיים

שאלות שאולי יש לכם:

◊ האם אפשר להשתמש ביוגורט שאינו עשיר בחלבון?

התשובה היא שההחלפה בהחלט ניתנת לביצוע. עם זאת, אחד היתרונות של המאפינס הוא כמות משמעותית של חלבון. יוגורט עשיר בחלבון מיוצר ייחודי המאפשר לכמות גדולה יותר של חלבון להשאר במוצר, לכן עדיף לדעתי במתכון הזה על פני אבקות חלבון.

◊ מה יש בזרעי הצ'יה?

זרעי הצ’יה מעשירים את המאפינס בסיבים תזונתיים באופן משמעותי. חשוב לזכור שהערך הקלורי של זרעי הצ’יה גבוה באופן יחסי לכן חשוב להתשמש בהם בחכמה ובכמות מדודה.

◊ מתי כדאי לאכול את המאפינס?

במידה ובחרתם להכין את המאפינס בדיוק כך (לעומת בתבנית רגילה של פשטידה למשל) אחד כזה יהיה מושלם בתור המלצה לאכילה אחרי אימון כוח או ריצה. כמות החלבון והפחמימה יעזרו לכם גם לאושש מאגרים וגם לבנות שרירים. עם זאת, המאפינס לא עומד בפני עצמו כארוחת התאוששות מלאה. לכן יש  להמשיך אחרי האימון לאכילה של ארוחה גדולה יותר. אפשרות נוספת היא לקחת את המאפינס איתכם כארוחת ביניים בריאה.

מאפינס תרד חלומיים: מתכון מנצח, עשיר בחלבון, וטעים!

הצטרפו לרשימת הדיוור שלי כדי לקבל עדכונים לגבי כתבות חדשות שעולות, מתכונים מיוחדים, הנחות מגניבות ובעיקר כדי לספר לי על תכנים שאתם הכי רוצים שאצור עבורכם. איך עושים זאת? משאירים את כתובת האימייל שלכם כאן ↓ ומצטרפים לקהילה 

כן! אני רוצה להצטרף לקהילה
רוצה להצטרף

תגובה אחת

  1. היי,
    אני רוצה להכין את המאפינס בגרסת ללא גלוטן האם אפשר להמיר את הקמח למולינו או כרגיל/ תמי והאם באותו יחס של קמח?

שתפו את זה ברשת:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
רוצים להמשיך לבשל? הנה כמה מתכונים שאולי תאהבו

כמה כיף שהחלטת ליצור קשר- קדימה הולכים על זה

אפשר למצוא אותנו :

בטלפון 0547556657

ובאימייל [email protected]

נשמח לחזור אלייך: